Prehrana - Učenički dom Kvarner

Za svakog je budućeg, ali i sadašnjeg učenika važna prehrana. Svi se naši obroci (doručak, ručak i večera) svaki dan pripremaju po HCCP standardu, tj. sustavu kontrole koji osigurava zdravstveno ispravnu hranu. Svaki tjedni jelovnik nastaje u suradnji zdravstvene djelatnice, koja uz višegodišnju suradnju s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ daju preporuke za pojedinačne obroke. Jelovnici su temeljeni po nutritivnoj vrijednosti sezonske, raznolike. tj. raznovrsne prehrane za svakog učenika u razvoju. 

Srijeda je važan dan za naše učenike iz razloga što taj dan predstavlja jedini dan u tjednu kada svaka odgojna skupina dođe (tijekom godine) na red te izabere jelovnik po svom izboru.

Program za sportaše

Za sve one koji zbog školskih ili sportskih obaveza ne stižu na ručak/večeru, dostupne su mogućnosti ranijih, kasnijih ručkova te kasne večere. 

Svake školske godine suočeni sa realnim problemima aktivnih sportaša u izvršavanju školskih, sportskih i domskih obaveza, odlučili smo nešto poduzeti kako bismo sportašima pomogli u izvršavanju njihovih obaveza. Aktiv za sport učeničkog doma izradio je program za sportaše koji uključuje detektiranje mogućih poteškoća, prijedloge za  rješenje problematike sportaša. Sastavljen je anketni upitnik koji je podijeljen svim aktivnim sportašima u domu. Nakon obrade upitnika rezultate smo  transparentno prezentirali Odgajateljskom vijeću i učenicima.

Na Odgajateljskom vijeću dogovorene su i neke konkretne mjere koje proizlaze iz zahtjeva sportaša u domu. Tako smo dogovorili da aktivni sportaši zbog obaveza u klubu mogu doći na raniji ručak ili večeru, a u vrijeme redovitog učenja može se u dogovoru sa svojim odgajateljem pomjeriti u njima prihvatljivo vrijeme. Po potrebi, sportaši mogu dobiti veće obroke. U jelovnik uvrstiti će se više piletine, povrća i voća.

Kada radi restoran?

Preko tjedana ručak se poslužuje između 12 – 15,30 sati . Večera se poslužuje između 18,30 – 20 sati. Subotom i nedjeljom ručak se poslužuje između 12 – 14 sati, a večera od 18 – 19 sati.