Novosti - Učenički dom Kvarner

Obilježavanje 75. godisišnjice postojanja

Svaki je rođendan ili Dan Doma važan. Ništa drugačije nije niti bilo obilježavanje 75. godišnjice postojanja Učeničkog doma Kvarner u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Od nastupa Glazbene i Dramske družine do izvedbi recitacija Čakavske besede…do zabave nakon svečane sjednice koju su upotpunili svi naši prijatelji.

Kako napraviti micelarnu vodu? Još jedne ''Pomade moje none...''

Na radionici smo naučili kako pravilo njegovati lice bez previše preparata i kemikalija. Izradili smo micelarnu vodu za lice sa prirodnim sastojcima. Zabavili smo se i naučili nešto novo. Svi smo sudjelovali u radionici i svatko je napravio svoju bočicu sa micelarnom vodom.

Divan li je Split!

“Sunce, more , Split, Tamo su svi fit, U domu imaju lift , Dobili smo jest i pit Od svega biti sit, I na splitskoj rivi bit, Prekrasan je taj Split.” Početak ožujka donosi i toplije vrijeme, a to smo odlučili iskoristiti odlaskom u sunčani Split. Ideju o upoznavanju grada Splita i boravkom u Učeničkom

Mašakrana povorka: Nevera iz Kvarnera!

Evo kako nam je bilo na 40. Međunarodnoj karnevalskoj povorci…

LOVE is in the air!

Na svijetu postoje samo četiri važna pitanja: Što je sveto? Od čega je napravljen duh? Za što vrijedi živjeti? Za što vrijedi umrijeti? I na sva četiri pitanja, odgovor je isti: Ljubav! – Don Juan DeMarco Ljubav svi vide. No, ipak, neki trenuci baš traže da se ona posebno izrazi, a Dan zaljubljenih je jedan takav.

Kvarnerski piling u Kvarneru

U Pomadama moje none koje vodi odgajateljica Maša stekli smo novo iskustvo koje nas je upoznalo sa korištenjem i izradom pilinga za njegu lica i kože. Stručni suradnik Boris Oštarić nam je objasnio kako će pokoja djelatna tvar iz pilinga djelovati na našu kožu i čega treba više dodati kako bi postigli maksimalnu kvalitetu proizvoda.

Maškare! Maškare!

Počele su pripreme za najluđe doba godine – Veliku međunarodnu karnevalsku povorku u Rijeci. S obzirom da sitno brojimo do našeg nastupa u liku „Smajlića“, pripreme za izradu kostima već su u punom jeku. Učenici vrijedno i ustrajno danima izrađuju svoje kostime koje će prezentirati na Korzu. Od izrezivanja tkanine, lijepljenja, crtanja raznih smajlića, srca,

Kvarnerić na virtualnoj Božičnoj izložbi

Za kraj ove godine, Kvarnerić na virtualnoj Božićnoj izložbi učeničkih zadruga sa učeničkim lanternama koje možete pogledati na YT kanalu:

Sretni blagdani!

S terenske nastave...

Naše su Foto i video te Novinarska družina bile na terenskoj nastavi u Zagrebu 16.12.2022. Imali smo tu sreću da nam je stručni dio nastave održao poznati novinar i fotograf Branko Nađ. Uz stručne termine kako poboljšati tehniku, elemente za izradu kvalitetnih fotografija, kuta fotografiranja naše su učenice puno toga naučile i saznale što mogu