Sidro u Kvarneru

Već tradicionalno “Sidro u Kvarneru” i ove je godine okupilo veliki broj zainteresiranih sudionika osnovnih škola i učeničkih domova. Učenici iz osnovnih škola Vazmosava Gržalja Buzet, Nikole Tesle Rijeka i Fran Franković Drenova te učenici iz učeničkih domova iz Bakra, Splita, Karlovca, Virovitice, Zagreba i Makedonije sudjelovali su na kreativnim radionicama i sportskim turnirima.

Kako napraviti adventski vijenac od kikirikija, mogu li se naplavine koristiti kao privjesci, kako se vuna filca te što znače božićne dekoracije u 3D obliku, sve to su otkrili na zanimljivim radionicama našeg Sidra. Nezaobilazna edukativna radionica eko kozmetike “Pomade moje none” u kojoj se izrađivao prirodni balzam za usne privukla je veliki broj zainteresiranih. Nema bolje njege za kožu od prirode, a naše Pomade pokazale su kako to izgleda u praksi.

Sportski turniri uvijek su rado posjećeni a tako je bilo i ove godine. Osnovnoškolci i srednjoškolci zajedno su sudjelovali na turnirima u stolnom tenisu i stolnom nogometu. Unatoč generacijskom jazu, pokazali su ono što nose u sebi – želju za druženje i igrom.

Ma koliko godina imala i broj sijedih u kosi, uvijek ću ostati dijete u duši, ono koje vjeruje u čuda