Siromaštvo nije izbor, pomaganje jest

Približava nam se prosinac, mjesec u kojem darujemo naše bližnje, kad sjedimo u toplom domu okruženi dragim ljudima, obiteljima i prijateljima te kad uživamo u blagodatima prosinca. Ako još padne koja pahulja snijega, veselju nema kraja. Grad je obasjan svjetlima, blještavi izlozi, božićne pjesme, razdragana lica..

Imamo li u takvim trenucima vremena zastati i pogledati oko sebe, prisjetiti se svih onih naših sugrađana kojima prosinac i nije tako blještav, čiji su stolovi prazni? Često slabo odjeveni i obuveni strpljivo čekaju u redu ispred socijalne samoposluge na paket hrane za njih i njihove obitelji. Često bez televizijskih ekrana, perilica i drugih kućanskih pomagala koji olakšavaju život naš svakidašnji. Često u raznim životnim neprilikama.

Imamo li vremena zastati i prisjetiti se svih onih vrijednih, skromnih, poniznih volontera koji svojim nesebičnim davanjem olakšavaju patnje potrebitih?

Dragi naši djelatnici, učenici, roditelji, vanjski suradnici, slučajni prolaznici – zastanimo i učinimo mjesec prosinac svima lijep. Vrata našeg učeničkog doma su otvorena za sve ljude dobre volje, pridružite nam se i pomognite u prikupljanju hrane, higijenskih potrepština, odjeće, obuće, kućanskih pomagala..

Javite nam se ukoliko imate želju volontirati i na taj način pomoći potrebitima. Ne treba smetnuti s uma – korisnici socijalne samoposluge su naši susjedi, naši bližnji, naši sugrađani.

Neka ovim gradom potekne dobra volja i ne zaboravimo: “Siromaštvo nije izbor, pomaganje jest”.

U salonu grada Rijeke 27. listopada održan je prijem za učenike i mentore koji su sudjelujući na državnoj i međužupanijskoj razini natjecanja, susreta i smotri, na području kulture, u šk. god 2016./17. postigli prvo, drugo ili treće mjesto. Priznanje je uručeno i našim učenicima Karli Lovrinović i Zvonimiru Pribaniću za osvojeno drugo mjesto na Državnoj domijadi u kategoriji slikarstva, te njihovoj mentorici, voditeljici likovne družine Andrei Kršul. Uz čestitke i želje za daljnjim uspjehom u radu uručena su im pisana priznanja i prigodni pokloni