Projektni dan ''Sidro u Kvarneru''

Još je jedna godina prošla, a nismo se ni okrenuli te nam je već dojedrio još jedan projektni dan ”Sidro u Kvarneru”.

Kako je to već naša tradicija, i ove su nas godine počastili svojim dolaskom učenički domovi iz naše republike, jedan iz Makedonije, naše lokalne srednje, ali i jedna osnovna škola, u ovom slučaju osnovna škola Fran Franković sa svojim učenicima iz posebnog razrednog odjela koji su skupa s našim učenicima ujedno obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Dom je bio prepun učenika, odgajatelja, ravnatelja i nastavnika koji su svojom željom uspješno pridonijeli međuregionalnu ali i međudržavnu suradnju u brojnim radionicama, sportskim aktivnostima te projektu ”Maškare 2020.”.

Kroz kreativni izričaj prohujali su učenici, voditelji radionica: ”Kvarnerski patuljci”, izrade eko kozmetike ”Kvarnerskog pilinga”, ”Naplavine pričaju adventske priče”, te kroz sportske aktivnosti u: briškuli, streetball-u, stolnom tenisu od mnogobrojnih sudionika proizašli su samo nekolicina pobjednika. Međutim, ne možemo reći da se nitko od njih nije zabavio, već naprotiv.

Željno iščekujemo već sljedeći naš susret sa svim našim prijateljima iz domova: Makedonije, Zagreba, Splita, Pule, Karlovca,
Bakra, Sušaka, kao i: Ekonomske škole Mijo Mirković, Srednje škole dr. Antuna Barca Crikvenica, Prve riječke hrvatske gimanazije te iz OŠ Fran Franković sa svojim najmlađim sudionicima. A, na kraju i s onima koji radi vremenskih neprilika nisu bili u mogućnosti doći nam u goste.