maškare 2017!

Generalna proba naše maškarane grupe u Zagrebu

Projekt “Maškare 2017.” u Učeničkom domu Kvarner polako se zahuktava! Na izradi kostima radilo se punom parom. U subotu smo se opet sastali u Učeničkom domu Novi Zagreb te uvježbavali koreografiju za predstojeću Međunarodnu karnevalsku povorku. Koreografiju su uvježbavali  učenici i učenice  iz UD  Split, UD  A.G. Matoš, UD  Dora Pejačević, UD  Franje Bučar,UD Tehnička škola Zagreb, UD Novi Zagreb, Dijaški  dom  Drava, Maribor te učenici iz UD  Kvarner. U iščekivanju velikog dana za našu grupu, proteklo je još jedno nezaboravno druženje uz glazbu i ples. 

Bliži se dan velike karnevalske povorke, a time i nastupa naše maškarane grupe!  

Završne pripreme za Riječki karneval

Do početka nastupa naše karnevalske povorke ostalo je jako malo, a završne pripreme za taj veliki dan u punom su jeku. Naša karnevalska grupa “Nevera iz Učeničkog doma Kvarnera” i ove godine nastupa na velikom Riječkom karnevalu. Želeći dati dašak humora i razigranosti odlučili smo se prerušiti u “Vesele Pierroe”, a pridružiti će nam se oko 200 sudionika iz UD Maribora, Zagreba, Splita i Karlovca. Pripremamo se već četiri mjeseca – šivamo kostime, uvježbavamo koreografiju, crtamo transparente, te dogovaramo najsitnije detalje kako bismo bili spremni za veliki nastup. Razigrani smo i šareni,i jedva čekamo da vam pokažemo što smo pripremili! 

Riječki karneval 2017. – Nevera iz Kvarnera

Cijela  avantura zvana “Riječki karneval 2017.” započela je s idejom  u listopadu prošle godine. Ideju da se maskiramo u “Vesele Pierroe” spremno su prihvatili i ostali domovi te smo ubrzo krenuli s pripremama. Od zamisli do ostvarenja nije bio lagan put, ali uz dobru suradnju s Dijaškim domom Drava Maribor ,Učeničkim domom  Split, Učeničkim domom Novi Zagreb,  Učeničkim domom Dora Pejačević, Učeničkim domom Franjo Bučar,  Učeničkim domom A.G.Matoš, Učeničkim domom Tehničke škole Zagreb te  Učeničkim domom Karlovac ostvarili smo sve što smo zamislili. 

Jedva smo dočekali dan kad će naše vesele kreacije vidjeti svjetlo dana na Međunarodnoj karnevalskoj povorci. Iako je naša maškarana grupa “Nevera iz Kvarnera” brojila oko 200 sudionika, te smo time bili jedna od najmnogobrojnijih grupa na karnevalu, nastup na riječkom Korzu protekao je iznimno uspješno.Uz druženje, smijeh i pjesmu, prošao je još jedan veseo i zanimljiv dan. 

Nastup naše karnevalske grupe u Karlovcu

Samo dva dana nakon velike karnevalske povorke na Korzu, naša karnevalska grupa “Nevera iz Učeničkog doma Kvarnera” nastupila je na glazbeno – scenskoj priredbi “U susret proljeću” u karlovačkom kazalištu “Zorin dom” u organizaciji UD Karlovac. Nastupili smo s točkom “Karnevalski ples”,a koreografija je bila duža i razigranija.Bilo nas je manje – nastupili su UD Kvarner, UD Karlovac, UD Dora Pejačević, UD A.G.Matoš i UD Franje Bučara,ali bili smo jednako veseli, raspoloženi i naravno, rasplesani. Publici smo se svidjeli,jer su nam dugo pljeskali.Sve u svemu, izlet u Karlovac bio je pun pogodak! 

Vesela karnevalska grupa u Školskim novinama

Nastup naše karnevalske grupe osvanuo je i u Školskim novinama i zbog toga smo jako ponosni.To nam je ujedno i poticaj za daljnji rad – na sljedećem karnevalu 2018.g.biti ćemo još bolji!