božić u Kvarneru 2016

Pripreme

Bliži nam se najljepši dio godine – Božićni blagdani. U to doba godine, radost darivanja dobiva posebno značenje. Okruženi najmilijima u toplini vlastitog doma, ukrašavamo božićno drvce, darujemo jedni druge i uživamo u osjećaju radosti i sreće koje nam Božić pruža. I naš Učenički dom posjetio je božićni duh, te su učenici u suradnji sa svojim odgajateljima nekoliko dana marljivo ukrašavali odgojne skupine i zajedničke prostore doma. 

Božićni party u domu

Iako su zimski praznici pred vratima, učenici su odlučili napraviti nešto za kraj polugodišta. U organizaciji Vijeća učenika, održan je pravi Božićni party u prostoru Kluba mladeži. Maštovitost u organizaciji, smijeha i zabave nije nedostajalo. DJ Zvonimir trudio se zadovoljiti razne glazbene ukuse pa je puštao sve – od rocka do zabavne glazbe. U ovoj pravoj božićnoj atmosferi zaigrao se  biljar i stolni nogomet,  a mogao se vidjeti i pokoji mađioničarski trik. 

Božićna humanitarna akcija

Obzirom da je vrijeme darivanja, odlučili smo organizirati još jednu humanitarnu akciju i pomoći onima kojima je najpotrebnije. I ovaj put, djelatnici i učenici Učeničkog doma Kvarner pokazali su veliko srce te su udruženim snagama prikupljali hranu i higijenske potrepštine. Prikupljene potrepštine odnijeli smo u socijalnu samoposlugu i vrijednim volonterima. U dom smo se vratili punog srca i osmijehom na licu znajući da će ova humana gesta nekome uljepšati blagdane.