43. regionalna domijada

Kultura

Kulturni dio Domijade odvijao se u Karlovcu u organizaciji Učeničkog doma ŽTŠ Moravice. U domu HV-a s ponosom smo izložili naše likovne i fotografske radove te predstavili glazbene, plesne i scenske točke. I ovog puta učenici su pokazali kreativnost i maštovitost u stvaranju, te smo imali prilike vidjeti kako izgledaju “Mobile slikovnice”, “Mickey mouse komplet”, što je ustvari “Objekt u prostoru” te zašto se skulptura zove “Čovjek”. Osim likovnih radova, izložbu smo obogatili i s raznim fotografijama portreta u crno-bijeloj tehnici te prirode i neobičnih pojava. Nakon postavljanja izložbe i generalne probe, počeo je program gdje smo se natjecali u glazbenoj, scenskoj i plesnoj kategoriji. Glazbena družina je vrlo uspješno izvela dvije glazbene točke “House of the rising sun” i “Higway to hell”, naša učenica emotivno je dočarala recitaciju “Tatin sin i ničija kćer” dok nas je plesna družina svojim plesom “Pirati” uvela u svijet gusara. Unatoč jakoj konkurenciji, plesna družina “Just dance” osvojila je odlično drugo mjesto stručnog žirija. 

Sport

U organizaciji Učeničkog doma “Tomislav Hero” iz Bakra, održan je sportski dio Domijade u Bakru, Jadranovu, Mavrincima i Kostreni. Naši učenici natjecali su se u nogometu, košarci, odbojci, stolnom tenisu, badmintonu i šahu. Unatoč jakoj konkurenciji, učenici su ostvarili zapažene rezultate. Ekipa košarke i muška ekipa stolnog tenisa osvojili su prva mjesta te su se plasirali na Državnu domijadu, dok je ekipa nogometa, te ženska ekipa stolnog tenisa i šaha osvojila odlično drugo mjesto. Pojedini naši učenici proglašeni su najboljim igračima u košarci, nogometu, stolnom tenisu i šahu. Ponosni smo na naše učenike koji su pokazali pravi sportski duh na terenu te ostvarili odlične rezultate.

Još jednom, čestitke svim učenicima na sudjelovanju, a ekipi košarke i stolnog tenisa želimo puno sreće na Državnoj domijadi. 

Ovogodišnja Državna domijada održavala se u Rovinju od 4. – 6.5.2018. g.  Obzirom na osvojena 1.mjesta na regionalnoj domijadi, ekipa košarke i muška ekipa stolnog tenisa plasirali su se na Državnu domijadu. Njima se pridružila i ženska ekipa stolnog tenisa jer je prvoplasirana ekipa morala odustati. Unatoč jakoj konkurenciji, ekipa košarke i muška ekipa stolnog tenisa osvojili su odlična 3. mjesta na Državnoj domijadi. Svojom igrom još jednom su nam pokazali kako se upornost i pozitivan sportski duh na terenu uvijek isplati.