33. Međunarodna karnevalska povorka

Nakon silnih i dugih priprema za Riječki karneval, uspješno smo dočekali 07.02.  u veseloj 33. Međunarodnoj karnevalskoj povorci. Pripreme kostima, šivanje, ukrašavanje, odlazak u Zagreb na vježbanje koreografije i ostalo vezano za karneval, trajalo je dosta dugo i uloženo je puno truda i muke. 

Za kraj maškara krenuli smo napeto. Od ranog jutra smo se pripremali, šminkali, oblačili kostime, i uz društvo ostalih domova iz cijele Hrvatske i Maribora, krenuli smo prema Korzu gdje smo stigli prije podneva i čekali svoj nastup.

Uz pjesmu i odličnu atmosferu obišli smo Korzo, pokazali što znamo i dobili zasluženi pljesak i same pohvale za grupu, kostime i ideju. Predstavljali smo morsko dno pod imenom “More dom i mi” te smo ujedno bili i međunarodna grupa, ali pod objedinjenim nazivom “Nevera iz Učeničkog doma Kvarnera”. Poslije smo u gradu ostali svi zajedno uz dobro društo i muziku do večernjih sati. 

Karneval 2016. će se zasigurno pamtiti kao jedan od boljih, uz nova poznanstva, iskustva i odličnu zabavu te ćemo sigurno nastupiti i iduće godine. 

Nevera iz Kvarnera je još jednom pokazala svoju slogu i volju za novim stvarima, a dogodine sa još većim iznenađenjem nadamo se. Ovakve stvari se ne pamte samo po slikama nego po ljudima i uspomenama koje ostaju i koje će se još dugo prepričavati! 

Mateja Čop, 3. odgojna skupina