Prevencija ovisnosti

Prevencija ovisnosti

Potaknuti samopoštovanje i samopouzdanje učenika, te prevenirati dokoličarenje i sklonosti različitim oblicima nepoželjnog ponašanja, provodili smo kroz razne projekte.
 
Radionica "Živim zdravo" - Na zoran i mladima blizak način, naši učenici su rekli veliko NE ovisnostima. 
Veselim i optimističnim tonom podsjetili su vršnjake na zdravo ponašanje i navike, te razvijanje pozitivne slike o sebi.
 

"Slike i figure od naplavina" - Projekt je koji se odvijao u dva dijela, a kao partner uključila se i OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj, Područna škola Unije.

Prvi dio projekta realizirali smo skupljanjem naplavina na otoku Unije. Po povratku svoje dojmove i doživljaje učenici su fotografijom i tekstom zabilježili na plakatu koji je izložen na panou.

Drugi dio istoimenog projekta održan je u vidu kreativne radionice na kojoj su osim učenika našeg Doma sudjelovali i Dijaški dom Drava Iz Maribora, OŠ Mrkopalj, Hotelijersko - turistička škola iz Opatije, Ekonomska škola Mije Mirkovića iz Rijeke i Učenički dom Marije Jambrišak iz Zagreba, tj. ukupno 25 sudionika sa voditeljima i učenicima.

Iznimno uspješna i od gostiju odlično prihvaćena radionica, zaokružena je izložbom, a radovi od naplavina su izloženi u prostorima Doma. medijski je radionica popraćena od strane Novog lista i Školskih novina bogatim fotografijama i zanimljivim tekstom.


Projekt "Novo lice oglasnih ormarića" započeo je upoznavanjem sa fazama rada i motivacijom. Učenici su dominirali u svim etapama projekta, od brušenja ormarića, farbanja, do lakiranja. Pokazali su velik interes, te su ih odgajatelji sa lakoćom motivirali na aktivno sudjelovanje, a radu su pristupali odgovorno i savjesno.