NALAZITE SE U > POSEBNI PROGRAMI > Mesopust
Mesopust

Mesopust

Običaj karnevalskog života u Rijeci stvara posebno ozračje i u našem Domu. Na kreativnim radionicama, zahtjevnim tehnikama izlijevanja gipsa, kaširanog papira i oslikavanja bojama, izrađujemo maske koje krase naše prostore.
 
30. Riječki međunarodni karneval
Povodom 30. Riječkog međunarodnog karnevala u našem domu smo ugostili: 9 učenika i voditelja iz Učeničkog doma A.G.Matoš Zagreb, 60 učenika i voditelja iz Učeničkog doma Dora Pejačević Zagreb, 106 gostiju iz Koljofa Mađarska, goste iz Leskovca iz Srbije i Strumice iz  Makedonije.
Vikend je protekao veselo i živo uz druženje i sklapanje novih prijateljstava. Na riječkom Korzu su se izmjenjivale maskirane povorke, a na Delti u šatoru veselilo se i zabavljalo do jutarnjih sati. Riječki karneval je još jednom potvrdio da je najveći karneval u ovom dijelu Europe i da s ponosom može stati uz bok Venecije i Ria.

31. Riječki međunarodni karneval
U sklopu programa 31. Riječkog karnevala, Učenički dom Kvarner ugostio je veliki broj sudionika.
Prihvatili smo 2 grupe i to 46 članova "Koljnofskih maškara" iz Mađarske  te 43 člana iz Kotora, grada u Crnoj Gori. Osim dobrodošlice i druženja, dali smo i svoj doprinos u njihovim pripremama za nastup u karnevalskoj povorci.
Gosti su nam bili jako zahvalni, a mi zadovoljni obavljenim poslom i udjelom u  ovoj značajnoj manifestaciji našeg grada.