NALAZITE SE U > POSEBNI PROGRAMI > Izleti
Izleti<br>

Izleti

Poreč i Rovinj

Zanimljiv i edukativan dan provelo je stotinjak učenika iz Učeničkog doma Kvarner na jednodnevnom izletu u Poreč i Rovinj. Osim što je izlet nudio puno raznovrsnih sadržaja, kao iznenađenje dočekalo nas je pravo jesensko sunce. Stoga dobro raspoloženi krenuli smo u razgledavanje znamenitosti poput Eufrazijeve bazilike, Limskog kanala, Crkve sv. Eufemije, poznatog akvarija u Rovinju i dr.


Zadar

Učenici i odgajatelji UD Kvarner, uvijek željni novih doživljaja, ove su se jeseni odlučili na izlet u Zadar. Krenulo se u ranim jutarnjim satima, a po dolasku grad Zadar nas je u potpunosti oduševio svojom atmosferom i izgledom.
Grad bogate povijesti i kulturnih institucija s uživanjem smo razgledali, a imali smo i stručno vodstvo. Učenici i odgajatelji imali su i malo slobodnog vremena što je bila savršena prilika osvježiti se sladoledom i još malo prošetati.
Još jednom se pokazalo da ovakve prilike nikako ne treba propuštati.  
Maribor

Učenici i odgajatelji Učeničkog doma Kvarner i ovaj su put za izlet 08. i 09.03., odabrali zanimljivu i atraktivnu destinaciju, točnije Maribor. U ranim jutarnjim satima uputili smo se prema našem odredištu, a po dolasku srdačno dočekani od naših domaćina iz Dijaškog doma Drava Maribor. Prema planu čekalo nas je puno zanimljivih lokacija, pa smo tako posjetili znamenitosti starog grada, prošetali ogromnim parkom koji se nalazi u centru Maribora, a u večernjim satima i zaplesali u popularnim klubovima.

Drugi dan našeg izleta proveli smo na Pohorju, gdje smo stigli uspinjačom, a na naše veliko veselje imali smo priliku doživjeti i snježne radosti.

Na kraju samo možemo zaključiti da su se domaćini svojski potrudili da nam svaki trenutak na ovom divnom izletu bude poseban, a mi smo istinski uživali.


NP Brijuni - Pula
 
Učenici prvog, drugog i trećeg razreda te njihovi odgajatelji posjetili su 12.10. 2013. vrlo atraktivne lokacije, točnije NP Brijune i Pulu. Dolaskom u Fažanu, ukrcali smo se na brodić koji nas je odvezao do otoka Veli Brijun. Uz stručno vodstvo učenici su vidjeli cijeli niz zanimljivih lokacija i znamenitosti počevši od vožnje turističkim vlakićem, razgledavanja prirodnih ljepota otoka, safari parka te kulturnih dragulja otoka.
Nakon odmora i okrijepe, put nas je dalje vodio u Pulu gdje je opuštena šetnja gradom nezaobilazno uključivala posjetu svjetski poznatom spomeniku - Areni. Po završetku razgledavanja imali smo i malo slobodnog vremena, koje smo iskoristili za još koju fotografiju, razmjenu dojmova i suvenir za sjećanje.


Split
 
Učenici 3. i 4. razreda bili su na izletu u Splitu i na Braču 02. i 03.03.2013., zajedno sa odgajateljima i djelatnicima Doma.
Tom prigodom posjetili smo Klesarsku školu u Pučišćima na Braču i poznatu plažu Zlatni rat na Bolu.
U Splitu su nas toplom dobrodošlicom dočekali naši domaćini iz Učeničkog doma Split koji su se pobrinuli da nam i drugi dio izleta bude zanimljiv i ugodan. Tako smo turističkim autobusom posjetili sve poznate lokacije Splita, a naravno imali priliku i prošetati po slavnoj splitskoj rivi.
Nezaboravan izlet, praćen predivnim sunčanim vremenom zabilježili smo na fotografijama, a dojmove ćemo još dugo prepričavati i pamtiti.
 
 
Lokve
 
Za učenike drugih i trećih razreda 03.05.2012.g. organiziran je jednodnevni izlet u Lokve.

Tridesetak učenika i odgajatelji posjetili su Zavičajnu zbirku Gorskog Kotara u OŠ Lokve, Muzej žaba i Lokvarsku kalvariju.

Posjetili smo i kuću prirode gdje smo nešto čuli o povijesti Lujzijanske ceste, a imali smo prilike probati neke od tradicionalnih goranskih proizvoda.

Za kraj izleta uputili smo se u Park šumu Golubinjak, gdje smo se malo okrijepili, a nakon kratkog odmora i obišli brojne špilje unutar šume.
 
 

Pakrac i Požega

Tradicionalno smo i ovogodišnje Dane maturanata započeli izletom na koji je krenulo 20 učenika sa svojim odgajateljima.

Dvodnevno druženje obilježila je dobra atmosfera, upoznavanje znamenitosti i prirodnih ljepota Pakraca i Požege, te suradnja među domovima. Za nas je organizirana i radionica "Izrada lutki od komušine", pa smo se u Rijeku vratili sa novim vještinama i vlastitim suvenirima.


 
Unije

U sklopu projekta "Slike i skulpture od naplavina", učenici su po osnovni materijal - naplavine - išli čak do Unija, otoka lošinjskog arhipelaga.

OŠ Maria Martinolića, Područna škola Unije uključila se u projekt, pa je i sedam školaraca sa Unija zajedno sa svojom učiteljicom dalo veliki doprinos sakupljanju naplavina.

Ono što je mještanima ovog otoka svakodnevnica, riječkim srednjoškolcima i njihovoj odgajateljici bila je prava avantura. Cijeli vikend učenici su po vjetrovitim šetnjama upoznavali i istraživali otok, sve do plaže sa svjetionikom. U Rijeku su se vratili zadovoljni i puni dojmova, svjesni toga da su proveli jedan potpuno drugačiji vikend od većine svojih vršnjaka.