Likovna družina

Likovna družina

Učenici skloni likovnom izražavanju okupljaju se u likovnoj družini, gdje uz puno truda, upornosti i strpljenja nastaju originalni radovi.  Rezultati njihovih aktivnosti prezentiraju se na izložbama, a najbolji radovi i na Međužupanijskoj domijadi. Družina je često domaćin likovnih radionica, pa često organiziraju razne radionice i susrete, a sudjeluju i na likovnim radionicama diljem Hrvatske. Mladi likovnjaci, tako malobrojni a tako moćni. 

I ove su godine sudjelovali u pregršt aktivnosti: održali su radionice oslikavanja noktiju, u sklopu projektnog dana "Sidro u Kvarneru" organizirali su radionice "Izrada kre-medaljona", "Kućice iz bajke" i "Lutak za moj kutak". organizirali su međunarodnu likovnu koloniju "Izrada slika i skulptura od naplavina".Na 39. međužupanijskoj domijadi u šk.god. 2013./2014. likovna družina je osvojila 2. mjesto stručnog žirija za crtež "Bez naslova", 2. mjesto stručnog žirija za rukotvorinu "Čarobni tepih", a učenički žiri nam je dodijelio 2. mjesto za rad "Johnny Depp" u kategoriji crteža.


Na 40. međužupanijskoj domijadi u šk.god. 2014./2015. likovna družina osvojila je čak prva 3 mjesta stručnog žirija: 1.mjesto - "L`art pour l`art I", 2.mjesto - "L`art pour l`art II" i 3.mjesto - "Nepoznato lice"


Na 41. međužupanijskoj domijadi u šk.god. 2015./2016. likovna družina osvojila je 1. mjesto u kategoriji slike "Nazvano", , 2. mjesto za sliku "Krletka", 2.mjesto za crtež "Dubine", 2.mjesto za rukotvorine "Cipelići-knjižni označivači", 3.mjesto u kategoriji rukotvorine "Otključaj svjetlo" i 3.mjesto za skulpturu "Šareni dućan".


Na 41. državnoj domijadi u šk.god. 2015./2016. likovna družina osvojila je 2. mjesto stručnog žirija u kategoriji slike "Nazvano"