NALAZITE SE U > NOVOSTI
Projektni dan

Projektni dan "Sidro u Kvarneru"

Dan posvećen mladima, druženju i stjecanju novih saznanja održao se u Učeničkom domu Kvarner 23.10.2015.g. kao tradicionalni projekt „Sidro u Kvarneru“.  Donijeti novu ideju i u pravom smislu obogatiti slobodno vrijeme mladih, koje je značajno ispunjeno neselektiranim sadržajima modernih tehnologija, cilj je ovakvih projekata.  Sa tom idejom vodiljom i ovogodišnje „Sidro“ uplovilo je u bogat sadržaj zanimljivih i mladima privlačnih aktivnosti, a u tome su nam se pridružili domovi diljem Hrvatske te Dijaški dom Drava Maribor. 
Kreativne radionice sudionicima su omogućile upoznavanje s makrame tehnikom, kojom su izradili  „Lutak za svoj kutak“, stvaralački doživljaj u „Kre-art medaljonima“ te kratki izlet u maštu sa „Kućicama iz bajke“. I ljubitelji eko kozmetike došli su na svoje pa su tako u radionici izrade balzama za usne bili upoznati sa svim principima nastajanja kozmetike na prirodnoj bazi.
Sudionici sa više sportskog duha snage su odmjerili u uličnoj košarci, stolnom tenisu, stolnom nogometu i biljaru. Više od rezultata utakmica, pamti se smijeh i druženje mladih koji su se pokazali kao pravi fair play igrači sa puno pozitivne energije.   
Ekskluzivno za naš projektni dan revijalnu utakmicu odigrali su i dečki iz košarkaškog kluba Kvarner, što je bio nesvakidašnji i poseban gušt za sve ljubitelje ovog sporta. 
  
Još jedno zabavno i poučno „Sidro“ koje se u Učeničkom domu Kvarner bez sumnje „udomaćilo“, forma je koju vole i gosti i domaćini, a mogućnosti razmjene iskustva i druženja neiscrpne su i inspiracija za mnoge nove projekte poput ovog.