NALAZITE SE U > NOVOSTI
40. međužupanijska domijada - kultura

40. međužupanijska domijada - kultura

Dan od umjetnosti, kulturnog stvaralaštva i talenata odvio se 18.04.2015. godine u Rijeci, kada se 320 učenika i njihovih odgajatelja okupilo u HKD-u Sušak kako bi sudjelovali u kulturnom dijelu 40. Međužupanijske jubilarne domijade zapadne Hrvatske, u organizaciji Učeničkog doma Kvarner. 

Ove godine smo, osim izraza u likovnoj i primijenjenoj umjetnosti, te glazbeno-scenskom dijelu, u želji da potaknemo novinarsko stvaralaštvo, po prvi put u povijesti održavanja domijada uvrstili kategoriju novinarstva u kojoj su sudjelovali domski listovi. Osim toga, točka na i bile su i statue koje su učenički rad, te se njima zaokružila jedna dublja poruka da učenički rad vrijedi te da je najbolja nagrada i motivacija za dalje.

Naš dom je osvojio čak 3 prva mjesta stručnog povjerenstva. 

U kategoriji slikarstva 1. mjesto za sliku L`art pour l`art I, 2. mjesto za sliku L`art pour l`art II i 3. mjesto za sliku Nepoznato lice. 

U kategoriji fotografije 1. mjesto za fotografiju Ljudi kažu da fotografija ne laže, ja kažem da laže 1, te novinarstva 1. mjesto za Domske dane.

Učenički žiri nam je dodijelio 1. mjesto u kategoriji skulpture za rad Mascaron 2, te 2. mjesto u glazbenom izrazu za pjesmu Price Tag.

Na kraju dana umorni, ali zadovoljni i sa nekim novim nadahnućem i pokojom nagradom u ruci, učenici su već razmišljali o tome što će pripremiti za sljedeću domijadu kako bi baš njihov dom bio najbolji.