NALAZITE SE U > O NAMA > Dom i zajednica
Dom i zajednica

Dom i zajednica


Partnerstvo s roditeljima, školom i širom zajednicom, nezaobilazan je segment našeg funkcioniranja i osobitost učeničkog doma.


Suradnja sa školom - realiziraju uglavnom odgajatelji kontaktirajući sa razrednicima, stručnim suradnicima i ostalim djelatnicima po potrebi. Cilj ovakve suradnje je uspješno svladavanje školskog gradiva, redovito pohađanje nastave, razmjena informacija, te bolji uvid nastavnika u domsku svakodnevnicu.


Proslave Dana Doma, projekti, radionice, turniri, domijade - sve su to mjesta i prigode gdje rado otvaramo svoja vrata ne samo za lokalnu zajednicu, nego i za međužupanijska i međunarodna druženja.


Božićno druženje sa susjedima - već dugi niz godina njegujemo kao jedan od načina boljeg upoznavanja i stvaranja povjerenja s ustanovama u našoj neposrednoj blizini.


Darivanje krvi - oblik je suradnje gdje smo mi odgovorni prema zajednici, i na kraju se naši punoljetni učenici i studenti rado odazivaju, a bivaju educirani od strane medicinskog osoblja i dobrovoljnih davaoca krvi.


Solidarnost na djelu - učenici doma, članovi Mladeži Crvenog križa svake godine pokazuju volju i želju da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, sudjelujući u akciji solidarnosti u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa.


Druženje s umirovljenicima - prilike su kada na blagdane ne zaboravljamo ni naše djelatnike koji su umirovljeni, pa im upriličimo druženje uz likovne radionice.


Suživot i suradnja sa širom zajednicom bitna je karakteristika cjelokupnog boravka u domu, a cilj nam je učenicima pružiti iskustva koja ih uče surađivati, komunicirati, biti odgovoran i otvoriti se prema društvu.


Fotografije:

  • Druženje s umirovljenicima
  • Dan doma
  • Projektni dan "Sidro u Kvarneru" 
  • Radni dogovori
  • Turniri