NALAZITE SE U > NOVOSTI
Sidro u Kvarneru - radionice

Sidro u Kvarneru - radionice

Kao i prethodne, i ove smo godine 15.11.2013.g. održali još jedan projektni dan pod nazivom "Sidro u Kvarneru". Da je pravi doživljaj spustiti sidro u naš dom, i ove se godine pokazalo po posjećenosti i interesu ukazanom brojnim radionicama i aktivnostima koje smo organizirali za naše goste. Tako su nam se pridružili učenički domovi Lovran, Split, Moravice, Karlovac, UD Tomislav Hero Bakar, UD Maksimir Zagreb, Dom učenika Sušak, UD Podmurvice, UD Marije Krucifikse Kozulić, Dijaški dom Drava iz Maribora, UD Marije Jambrišak Zagreb, Prva riječka hrvatska gimnazija, Hotelijersko-turistička škola Opatija, OŠ Trsat, Ekonomska škola Mije Mirkovića, Strojarsko-brodograđevna škola, Dom umirovljenika Mali kartec Krk, MO Banderovo te predstavnica PGŽ-a.
 
Izrada prirodne kozmetike
 
Radionica koja već drugu godinu za redom bilježi veliki interes i posjećenost, ovaj put se usmjerila na izradu prirodne kreme za ruke i balzama za usne. S obzirom na sveprisutnu atraktivnost kozmetičkih proizvoda na prirodnoj bazi, niti naši nisu oskudijevali vrlo kvalitetnim i probranim sastojcima. Tako se u izradi koristio pčelinji vosak, shea maslac, ulje avokada, ulje pšeničnih klica, razna eterična ulje te vitamin E. Sudionici su na poklon dobili napravljene proizvode, ali stekli i osnovne pojmove o prirodnoj kozmetici te upoznali njezine prednosti i nedostatke.
 
Vrtni mozaik
 
Opsežan projekt Izrade senzoričkog vrta započeli smo upravo ovom radionicom kojoj je najvažniji cilj senzibilizacija učenika za humaniziranje i poljepšavanje okoliša u kojem žive. Od prirodnih materijala i ostataka keramičkih pločica učenici su izrađivali originalne mozaike i skulpture koje će svoje mjesto naći u maloj zelenoj oazi našeg doma. Još jednom se pokazalo da se sa malo mašte mogu napraviti iznimni radovi koji su, što je najvažnije,  postali trajna vrijednost i za brojne nove generacije.
 
Ego slika
 
Zanimljiv spoj psihologije i kreativnosti dogodio se u radionici Ego slika, gdje su nakon edukativnog uvoda učenici izrađivali svoj i jedinstven otisak ruke. Naoko jednostavna radnja oslikavanja dlana, pokazala je svu kompleksnost našeg ega, jer su učenici maštovitim i inovativnim korištenjem i miješanjem boja, postizali vrlo impresivne efekte i pokazali svoju unikatnost. Dobivene slike su se plastificirale kako bi "očuvale" naš ego netaknutim.