NALAZITE SE U > NOVOSTI
Projektni dan <br>

Projektni dan
"Sidro u Kvarneru" - Radionice

U Učeničkom domu Kvarner, u petak 23.11.2012. održao se projektni dan po nazivom "Sidro u Kvarneru".
U goste smo pozvali brojne škole i domove, a na naš poziv odazvali su se: Učenički dom Podmurvice, Dom učenika Sušak, Učenički dom Hrvatskog radiše Osijek, Muški đački dom Split, Učenički dom Ogulin, Učenički dom Marije Jambrišak Zagreb, Učenički dom za primalje Zagreb, Obrtnička škola Opatija, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, OŠ Maria Martinolića - Područna škola Unije, OŠ Rudolfa Strohala Lokve, Dom umirovljenika "Mali Kartec" Krk, Dijaški dom "Drava" Maribor, Učenički dom Moravice, Učenički dom Bakar, Mjesni odbor Banderovo, predstavnici Grada Rijeke, te novinari Školskih novina i Novog lista.
 
Gostima smo osim tople dobrodošlice, ponudili bogat i zanimljiv program u kojem je svatko mogao pronaći nešto za sebe.
Atraktivne su radionice bile popunjene do zadnjeg mjesta, a posjećenost je osigurao kreativan, inovativan, i edukativan pristup.
 
Božićna čarolija - radionica koja je goste oduševila ekološkom svijesti u izradi božićnih ukrasa. Sa minimalnim novčanim sredstvima izrađeni su snjegovići od dotrajalih žarulja, a vrlo zanimljiv ukras nastao je i od starih knjiga i malo kartona.
 
Dobivanje aromatičnog ulja - izrada balzama - izazvalo je veliki interes i posjećenost kod naših učenika, pa smo radionicu upriličili i gostima. Postupak nastanka balzama zainteresirao je i učenike i učenice, a rado su i aktivno sudjelovali u samom procesu. 
 
Miks od kamena - vrijeme provedeno na ovoj radionici obilovalo je vrlo maštovitim uradcima, a prirodna ljepota kamena dobila je novu dimenziju u originalnim idejama kreativnih stvaratelja. Radio se decupage na kamenu, izrađivale skulpture i oslikavalo akrilnim bojama.  
 
Novo ruho stolica - praktična i kreativna radionica koju su prezentirali voditelj i učenik demonstrator. Kroz praktičan rad potakla je učenike na drugačiji odnos i vrednovanje stvari, te razvoj psihomotornih i kreativnih sposobnosti.
 
Prsteni od kamena - u izradi originalnog djela i uspomene na ovaj dan, učenici su na izbor imali veliki broj akrilnih boja i raznolikih kamenčića. Nakon objašnjena i prijedloga što i kako s time, prionili su na kreatinvnu i maštovitu izradu prstena.